Boka Chalmers Barockensemble


Chalmers Barockensemble

Chalmers Barockensemble bildades 1956 och består av ca 20 musiker, huvudsakligen studenter och doktorander vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Vi är en studentorkester med symfonisk sättning, som trots namnet inte spelar så mycket barockmusik men desto mer barock musik. Vi framför den klassiska musikens "greatest hits" i egna arrangemang, så som vi med säkerhet anser oss veta att kompositörerna egentligen menade att verken skulle framföras, ibland med inslag av folkmusik, visor, dansband, jazz mm, och alltid med en stor portion humor. Våra konserter kan delvis liknas vid en parodi på den traditionellt allvarliga och högtravande symfoniorkesterns konserter.

Balmusik

Vi har även en balspelande del av ensemblen som kan hyras till tillställningar då wienervals är att föredra. Vi spelar då ett varierat utbud av valsmusik. Vi har spelat ett flertal gånger på Chalmers Vårbal samt flera olika föreningars och sektioners baler på Chalmers.

Pansarmusikbrigaden Megaton

Pansarmusikbrigaden Megaton är Barockensemblen mer rörliga del som spelar, marscherar och sjunger till tysk musik. Som exempel finns " Heidewitzka, Herr Kapitän", " Ich fahr mit meiner Lisa" och mycket mer. Brigaden har som exempel spelat på svensexor, sittningar och liknande tillfällen.

Hur man bokar

Vi har spelat på skolor och företag, fängelser och garnisoner - och vi gör det gärna igen. Vill du att vi ska spela hos just er, kontakta oss (info [vid] chalmersbarockensemble.se). Skriv vad det är för typ av musik ni söker och när ni skulle vilja att den uppfört så kan vårt presidium hjälpa er att få tag i det ni söker.

Recensioner

Här finns recensioner från några av våra succéframträdanden:

ttela
Skaraborgs Läns Tidning
Karlskogakuriren

casino online